Köleses túrókrém

A lusta háziasszonyok nasija. Vagy uzsija. Egy olyan dolog, amihez minimális erőfeszítés és idő kell, mégis finom :)

A kölest majdnem kétszeres vízben megfőzzük. Eredetileg elég lenne másfélszeres mennyiségű vízben megfőzni, de én így jobban szeretem, mert később – ha van türelmünk állni hagyni – jobban összeérnek az ízek. Kicsit így szottyos lesz, de finom. Miközben a köles fő, elkészítjük a túrókrémet, ami tulajdonképpen semmi más, mint túró édesítővel. Az Aldis nagyon alacsony zsírtartalmú túrónál ez könnyedén megy, de ha “normál” túrót választunk, akkor érdemes lehet tejföllel/joghurttal/vízzel (kb 1 evőkanál) hígítani a könnyen keverhetőség kedvéért. Tudom, undin hangzik, hogy vizet teszünk bele, de ha túlléptünk az előítéleteinken, akkor kiderül, hogy nem is olyan gáz. Persze biztos jobb gourmet-bb ha tejszínnel vagy tejföllel dúsítjuk, de akkor a seggünket is növeljük vele :D
Amikor a köles megfőtt, a tányérban összekeverjük a túróval és ideális esetben egy félórát, órát állni hagyjuk, hogy az ízek jobban összeérjenek. Ilyenkor lesz az, hogy még a köles egy kicsit megszívja magát az édes túrós trutyifal. Többnyire nekem nincs türelmem megvárni ezt, de így is nagyon finom.
Gyümölccsel szoktam fogyasztani. Most csak a 40 grammokra adagolt, “díszítésre” szánt málnát vettem ki a mélyhűtőből, de szederrel is nagyon finom. Vagy kakaóval megszórva. Vagy darabolt mandulával. Tulajdonképpen bármit tehetünk rá, finom lesz :)
IMG_20141002_164807
Az ízhatást növeli, ha törött szélű tányérban tálaljuk ;)
Hozzávalók:
20 g köles
80 g túró (Lidl-ös zsírszegény túró épp)
10 g eritrit
40 g málna
162 kcal, 19 ch, 3 g zsír, 13 g fehérje, 4 g rost

 Ha szeretnél értesülni az új posztokról, iratkozz fel hírlevélre vagy kövesd facebook oldalamat!

Hozzászólás