Bombaforma szülés utánn {ingyenes e-book}

A csapból is az folyik, hogy szeddösszemagad, nehagydelmagad, attól, hogy anya lettél, még adj magadra, különben itt a világvége. Vonszold el magad a terembe amilyen hamar csak tudod, vagyis inkább kicsit korábban, gyorsan-gyorsan-azonnal térj vissza az edzésekhez, a mindennapokhoz, mintha mi sem történt volna.

Hát, nem tudom, szerintem az, hogy hosszú hónapokig benned növekedett egy élet (vagy kettő-három), majd pedig a babád meg is született, nem éppen egy olyan dolog, ami a “mi sem történt kategória” szerintem. De persze lehet, én vagyok a konzervatív.

Kicsit unom ezt az egészet. Igen, tudom, utálni kell a médiát, a szomszéd Juliskát és a mamicsoportban Katikát, amiért csak azt mondogatják, hogy nem így kéne kinézni, szeddmárösszemagad.

Fejtegethetnénk, hogy miért is alakult így a helyzet, kire kéne fókuszálni, kit utáljunk (nem, ne utáljunk senkit, a negatív érzelmek csak minket mérgeznek meg, másoknak nem lesz tőle sem jobb, sem rosszabb :P), én ezt most átugranám, inkább csak hangsúlyoznám, hogy akármi is indít el azon az úton, hogy változásra vágysz szülés után, vannak dolgok, amiket észben kell tartani.

Észben.

Ésszel belekezdeni a változásba.

Nem csak egy pontra fókuszálni, nem csak egy kiragadott feladatra koncentrálni és emiatt túldiétázni vagy túledzeni, túltúltúl, túl csinálni valamit.

A szülés utáni regenerálódás több tényezőből áll, amiből az egyik nagyon fontos az idő. A másik pedig a képesség, hogy ne akarjuk mindenáron megsürgetni azt, aminek nincs ideje. Van szerintem még pont 12 dolog, ami szükséges az egészséges szülés utáni regenerálódáshoz, erről írtam is egy kis szösszenetet. Najó, 27 oldal lett, bocsánat. Van benne egy-két kép csak a figyelemelterelés miatt, hátha úgy nem tűnik olyan soknak az olvasnivaló. Van benne pár szó az edzésről, gátizomról, hasizomról, helyes testtartásról, a mindennapok rejtelmeiről, az étkezésről, de nem a kalóriákról, extra dolgokról, amik segítik a regenerálódást.

Ha érdekelnek a tippjeim, innen le tudod tölteni az okoskodásaimat, amit a “A negyedik trimeszter – 12 tipp a hatékony felépüléshez” hangzatos (nem) címmel láttam el.

postpartum-001

Ez még csak az előfutára egy kicsit nagyobb lélegzetvételű irománynak, amiben majd lesz sok-sok gyakorlat, sok-sok intelem és sok-sok fotó. Ha úgy gondolod, beleszólnál, mi szerepeljen a következő ebookban, csak egy e-mailedbe kerül (noemi@matenoemi.hu).


Bombaforma szülés utánn {ingyenes e-book}” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: A szétnyílt hasizomról | Mozogj Noémivel!

Hozzászólás